Dziś roladki z piersi z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. :) Przepis dostałam kiedyś od Kasiuni i od razu mi się spodobał. :) Nie jest najtańszy, ale warto. :) Lista zakupów:
- pierś z kurczaka - ok 5 zł
- szpinak mrożony - 2,85 zł
- suszone pomidory w oleju - 6,99 zł
- cebula - 0,25 zł
- ser feta - 2,38 zł
- gałka muszkatołowa - 1,24 zł
- papryka ostra - 0,50 zł
- przyprawa do kurczaka złocista - 1,38 zł
Całość: 20,59 zł
Przepis:
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i delikatnie je rozbijamy. W tym czasie na patelni podsmażamy na oleju lub oliwie jedną, niedużą cebulę pokrojoną w kostkę. Do niej dodajemy szpinak, czekamy aż puści całą wodę i doprawiamy ok 1/4 opakowania sera feta, gałką muszkatołową, ostrą papryką, pieprzem i wrzucamy odsączone pomidory. Wszystko razem przesmażamy i mieszamy aż składniki się połączą. W tym czasie pierś z kurczaka doprawiamy przyprawą złocistą z dwóch stron, układamy na kawałkach folii aluminiowej posmarowanej oliwą i zawijamy farsz z piersią. Całość zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni na 40 min.
Ja podałam roladki z żółtą fasolką szparagową z bułką tartą przesmażoną na masełku i koktajlem owocowym z pomarańczy, banana i natki pietruszki. :) Pyyyycha!
Fotograf ze mnie żaden, więc musicie mi uwierzyć na słowo, że to jest PYYYSZNE. :)
Jutro pycha zupka kalafiorowa! Do zobaczenia łakomczuszki!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz