piątek, 15 maja 2015

Faszerowana cukinia

To już ostatni dziś przepis, tym razem cukinia w roli głównej. Znów mam dla Was dwa sposoby przyrządzenia tego dania. :) Zakupy:

  • 2 cukinie - 6,20 zł
  • Kawałek sera - 2,40 zł
  • Pieczarki - 1,38 zł
  • Cebulka - 0,47 zł
  • Boczek - 2,79 zł
  • Ser pleśniowy lazur błękitny - 4,48 zł
Całość: 17,72 zł

Przepis:
Cukinie myjemy, obcinamy ogonki, kroimy wzdłuż na pół. Wyżłabiamy środki. Cebulkę i pieczarki kroimy w kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Solimy i pieprzymy. Cukinie faszerujemy pieczarkami i cebulką i posypujemy startym serem. Z drugą cukinią postępujemy podobnie, z tym, że dno wykładamy serem błękitny lazur, a na wierzchu układamy plasterki boczku. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 40 minut. :) Smacznego!!!

Do zobaczenia jutro łakomczuszki!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz