![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDud4s-D9zMOa63wXheshOy6BIUSRdtfzHaF3nnbvNmkFzAFaYY-yeXp1CqnYe9YNv_lrQqGIKsv_fmPT15oVChp475IjOqpT4B9XrOK5JAtbmaekXAcH-jz8KjC2HXjvzhWUAjxb1SA/s320/IMG_20150515_143243.jpg)
To już ostatni dziś przepis, tym razem cukinia w roli głównej. Znów mam dla Was dwa sposoby przyrządzenia tego dania. :) Zakupy:
- 2 cukinie - 6,20 zł
- Kawałek sera - 2,40 zł
- Pieczarki - 1,38 zł
- Cebulka - 0,47 zł
- Boczek - 2,79 zł
- Ser pleśniowy lazur błękitny - 4,48 zł
Całość: 17,72 zł
Przepis:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyqkfcodGCCQhy3QZTmc_QEfXs7-hG7FJe1HO2v-W8GSbMwPJw7qHDgcA_ksGRD3hvMgJL-h6JiL48s2HLVYpaRiJqrn6xTUzHMB735wm2eYHpJaDiyPnEdibkjZJxkDCFlwtwOnCTVA/s320/IMG_20150515_143257.jpg)
Cukinie myjemy, obcinamy ogonki, kroimy wzdłuż na pół. Wyżłabiamy środki. Cebulkę i pieczarki kroimy w kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Solimy i pieprzymy. Cukinie faszerujemy pieczarkami i cebulką i posypujemy startym serem. Z drugą cukinią postępujemy podobnie, z tym, że dno wykładamy serem błękitny lazur, a na wierzchu układamy plasterki boczku. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 40 minut. :) Smacznego!!!
Do zobaczenia jutro łakomczuszki!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz