![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXL5GBHsjaDC42fpH1sozAcSyVjvy9Rw_5sXkWv1oM1JiGQD5cUmZqG0cItzZ17LchfQMZvNfFc9sfB30z8TyPJuuMsiUBkVVi3_W9uzQqbsZKNB_r2LgJUcwjqoC53DYbG4cTnAqgQQ/s400/IMG_20150514_143535.jpg)
- pomidorki koktajlowe - 1,99 zł
- szpinak - 5,29 zł
- ogórek - 0,89 zł
- cebula czerwona - 0,80 zł
- szparagi zielone - 5,99 zł (Lidl!)
opcjonalnie:
Przepis:
Szpinak dokładnie płuczemy, układamy na talerzach. 3/4 cebuli czerwonej kroimy w drobną kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy w połówki lub ćwiartki. Ogórka kroimy w kostkę. Szparagi grillujemy lub smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju lub oliwy. Całość solimy i pieprzymy i w sumie tak gotowe danie jest już gotowe do spożycia. :) Dla osób lubiących oscypki: grillujemy oscypki razem ze szparagami. Układamy na warzywach i polewamy dżemem żurawinowym. Pyyyyyycha! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz